Ο Νεβίλ με Hyundai i20 πήρε τη νίκη με διαφορά 17,2” από τον Τάνακ με Toyota, ενώ τρίτος ήταν ο Ντάνι Σόρντο, μόλις 0,4” πίσω από τον Τάνακ. Οι βαθμοί που έδωσαν οι Νεβίλ και Σόρντο έδωσαν στη Hyundai αέρα 18 πόντων από την Toyota στη μάχη για τον τίτλο στους κατασκευαστές.
Στο Power Stage ο Τάνακ κέρδισε έξτρα 5 πόντους, ο Έβανς με Ford Fiesta ήταν 2ος και πήρε 4 έξτρα πόντους και τρίτος με 3 πόντους ο Νεβίλ.
Παρότι τερμάτισε στη 2η θέση στο ράλι Καταλονίας ο Οτ Τάνακ κατέκτησε το πρωτάθλημα 2019 μια στροφή πριν την ολοκλήρωσή του. Ο Εσθονός με τους 23 πόντους που συγκέντρωσε έχει πλέον 263 και η διαφορά με το 2ο Νεβίλ είναι στους 36 πόντους.
Έτσι, ο τελευταίος αγώνας του 2019 στην Αυστραλία (14-17 Νοέμβρη) είναι αδιάφορος για τον πρωταθλητή Τάνακ. Το ενδιαφέρον είναι για τις επόμενες θέσεις, όπου για τη 2η θέση θα μονομαχήσουν οι Νεβίλ και Οζιέ με το Βέλγο να έχει προβάδισμα 10 πόντων. Μεγάλη μάχη αναμένεται για την 4η θέση αφού 7 οδηγοί απέχουν μόλις 19 πόντους και μπορεί να γίνουν πολλές ανατροπές. Μίκελσεν και Έβανς έχουν από 102 πόντους και είναι πιο κοντά στην 4η θέση του πρωταθλήματος.