23.1 C
Ελλάδα
2 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
Auto

Η Lexus σκέφτεται στροφή προς τα μικρά αυτοκίνητα

Η ιαπωνική premium φίρμα της Toyota κάνει σκέψεις για το μέλλον της και δεν αποκλείει να αλλάξει εντελώς την γκάμα της στα επόμενα χρόνια.

Τη Lexus, τη γνωρίζουμε ως την πολυτελή φίρμα της Toyota, που κατασκευάζει κυρίως SUV, μεγάλα σεντάν και γενικότερα, μεγάλα αυτοκίνητα. To CT ήταν το μοναδικό σχετικά περιορισμένων διαστάσεων μοντέλων της, που ανήκε στην κατηγορία των premium hatchbacks. Πλέον, τα κορυφαία στελέχη της Lexus ξανασκέπτονται τη θέση τους στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι τάσεις αλλάζουν και ότι ενδιαφέρονται να επενδύσουν χρήματα, για την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων. Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου του Τόκιο, σε συνομιλία μεταξύ του βρετανικού Autocar και ανθρώπου της μάρκας. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σήμερα όταν λέμε μικρότερο, δεν σημαίνει απαραίτητα και φθηνότερο, οπότε οι τάσεις αλλάζουν. Δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι αυτό είναι κάτι που θα κάνουμε, όμως κοιτάμε όλες τις πιθανότητες».

Ένα μικρό, κόμπακτ διαστάσεων SUV είναι… ο,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις και είναι πολύ πιθανό, να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο σε αυτό το concept. Μια ακόμη πιθανή εκδοχή θα ήταν να δούμε έναν ανταγωνιστή του MINI Cooper και του Audi A1, ενώ δεν αποκλείεται και μια «ακραία» περίπτωση, που θα ήταν ένα μοντέλο στις διαστάσεις του Toyota Aygo, αλλά με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία που θα μοιάζει πολύ με το Fiat 500 για παράδειγμα. Το μέλλον θα μας δείξει, αν τελικά η Lexus θα προχωρήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο!

Πηγή http://www.gazzetta.gr/in-motion/news/article/1407796/strofi-pros-ta-mikra-aytokinita-skeftetai-i-lexus

Related posts

Lexus RX 450h – Πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία

motorplayadmin

Η Νέα Οδός ενημερώνει για τη λειτουργία των ΣΕΑ (Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) λόγω των έκτακτων μέτρων

motorplayadmin

Τα δίκτυα 5G θα κάνουν πιο έξυπνα και ασφαλή τα αυτοκίνητα σύμφωνα με την FCA

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.