21.3 C
Ελλάδα
17 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
FormulaΑγώνες

Η Τουρκία θα αντικαταστήσει τον Καναδά στο καλεντάρι της F1

Η F1 επιβεβαίωσε την αλλαγή στον 7ο γύρο του πρωταθλήματος για το 2021, με το Τουρκικό Γκραν Πρι να αντικαθιστά το Καναδικό Γκραν Πρι για το Σαββατοκύριακο από 11 έως 13 Ιουνίου.

Λόγω των συνεχιζόμενων διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν στον Καναδά, ήταν αδύνατο να εισέλθει κάποιος στη χώρα χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, με αποτέλεσμα την αλλαγή για τη F1.

«Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες του διοργανωτή και των αρχών στον Καναδά. Έγιναν προσπάθειες τόσο στο Κεμπέκ, όσο και στο Μόντρεαλ τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια διετή παράταση της συνεργασίας μας με το Καναδικό Grand Prix” ήταν η δήλωση του αρμοδίου της F1 και συνέχισε: “Θα συνεργαστούμε με τον διοργανωτή για να διασφαλίσουμε ότι όσοι έχουν εισιτήρια από τους αγώνες 2020 & 2021 θα έχουν τις επιλογές επιστροφής χρημάτων ή θα μεταφέρουν τα εισιτήριά τους στον αγώνα του επόμενου έτους και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στον Καναδά το 2022.”

Η Τουρκία επιστρέφει στο ημερολόγιο μετά από ένα συναρπαστικό πρώτο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη που έγινε πριν εννέα χρόνια, αλλά και τον περασμένο Νοέμβριο, όπου ο Λιούις Χάμιλτον στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με ρεκόρ καθώς το έκανε για έβδομη φορά.

«Ενώ είναι απογοητευτικό που δεν μπορούμε να είμαστε στον Καναδά αυτή τη σεζόν, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε ότι η Τουρκία θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix το 2021 μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα την περασμένη σεζόν», δήλωσε ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της F1 και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι όλοι οι θαυμαστές μας είναι ενθουσιασμένοι από τη δραματική έναρξη της σεζόν και η Τουρκία είναι ένας υπέροχος αγώνας που προσφέρει υπέροχες μάχες στην πίστα. Θέλω να ευχαριστήσω τον διοργανωτή και τις αρχές στον Καναδά για όλες τις προσπάθειές τους τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η κατάσταση των ταξιδιών έκανε τα σχέδιά μας αδύνατα. Θέλω εξίσου να ευχαριστήσω τον διοργανωτή και τις αρχές στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη προθυμία τους να φιλοξενήσουν έναν αγώνα F1 που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον για το άθλημά μας και την ελπίδα από πολλές τοποθεσίες να έχουν Grand Prix. Είχαμε πολύ καλές συνομιλίες από όλους τους άλλους υποστηρικτές από την αρχή του έτους και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Η κοινότητα της F1 θα συνεχίσει να ταξιδεύει αυτή τη σεζόν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας που επέτρεψαν ασφαλή ταξίδια σε 12 χώρες το 2020. Τα μέτρα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά με πάνω από 78.000 δοκιμές COVID-19 που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη σεζόν με μόνο 78 θετικά αποτελέσματα, ποσοστό 0,1%. Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 12.000 δοκιμές με 14 θετικές περιπτώσεις και πάλι ποσοστό 0,1%.

Related posts

Πρωταθλητής Ισπανίας στη GT3 o Κώστας Κανάρογλου!

motorplayadmin

Οριστικό τέλος από τη F1 για την οικογένεια Williams

motorplayadmin

Νικητές oι Τσουλόφτας – Ηλία στο 18ο Ράλλυ Κορίνθου, το test event για το Ακρόπολις

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.