19 C
Ελλάδα
28 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
ΑγώνεςΑθήναΑυτοκινήτου

Μεγάλη θλίψη για το νεαρό πρωταθλητή Κωνσταντίνο

Σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Ν. Ιωνία με τραγικό απολογισμό το θάνατο του 19χρονου οδηγού και το σοβαρό τραυματισμό του 21χρονου συνοδηγού. Νεκρός είναι ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, οδηγός αγώνων στην κατηγορία Crosscar και πρωταθλητής Ελλάδος 2021.

Το αυτοκίνητο (ένα Ford Focus ST) που οδηγούσε ο 19χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, κινείτο επί της λεωφόρου Κύμης όταν, για άγνωστο λόγο, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε από γέφυρα στη Λεωφόρο Καποδιστρίου, αφού οι προστατευτικές μπάρες δεν σταμάτησαν την πορεία του. Το όχημα σχεδόν διαλύθηκε έχοντας προσγειωθεί με τον ουρανό στο οδόστρωμα, με τους Πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν από τα συντρίμμια τον 21χρονο τραυματία και να διαπιστώνουν ότι ο 19χρονος οδηγός του ΙΧ είχε ήδη «χαθεί».

Ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης δεν ήταν άπειρος στο τιμόνι, προερχόταν από οικογένεια με παράδοση εδώ και δεκαετίες στους αγώνες αυτοκινήτου. Μάλιστα συμμετείχε στις 10/04 στο 2ο γύρο του EKO Racing Dirt Games 2022 στην Χαλανδρίτσα, που έμελλε να είναι ο τελευταίος του επίσημος αγώνας. Σε αυτό τον αγώνα συμμετείχε και ο πατέρας του, Μιχάλης Τακιδέλλης, μετά από ένα διάστημα που απείχε από τους αγώνες.

Πέρυσι, σε ηλικία 18 ετών κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στον θεσμό EKO Racing Dirt Games και έγινε ο πιο νεαρός πρωταθλητής. Πρόσφατα είχε συμμετάσχει στο FIA Rally Star (διαδικασία εντοπισμού νέων ταλέντων) της FIA, η τελική φάση του οποίου διεξήχθη στη Γερμανία.

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποχαιρέτησε τον 19χρονο οδηγό με μια λιτή, αλλά συγκλονιστική ανάρτηση:

«Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού Κωνσταντίνε… Το ΑΣΜΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι το τελευταίο θύμα της ασφάλτου….».

Η ανακοίνωση του ΑΣΜΑ

Στο τέλος του 2021 είχε συμμετάσχει στην ανασκόπηση των Ελληνικών αγώνων 2021 της COSMOTE TV:

Ο αποχαιρετισμός της ΟΜΑΕ

Related posts

Νέα στο ξεκίνημα του 2020

motorplayadmin

Ο Φέτελ θα συνεχίσει και το 2021 στη F1 με την Aston Martin (όπως θα μετονομαστεί του χρόνου η Racing Point)

motorplayadmin

Νίκη στρατηγικής για το Χάμιλτον στο Μεξικό

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.