20.2 C
Ελλάδα
29 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
ΑγώνεςΑεροπλάνα

Μια νέα μέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με γκάζια, σκόνη και νικητές

Ο πρώτος αγώνας ιπτάμενων αγωνιστικών αυτοκινήτων έγινε πριν λίγους μήνες στην έρημο της Αυστραλίας.

Αναπτύσσεται τα 2 τελευταία χρόνια και υπόσχεται νέες εμπειρίες στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για το Airspeeder Mk3, το οποίο η Αυστραλιανή εταιρεία Alaouda παρουσίασε σαν το πρώτο ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Στις αρχές του χρόνου, το πολλά υποσχόμενο ‘’drone’’ στην ουσία, τελείωσε τις δοκιμές και ξεκίνησε τις βελτιώσεις για να συμμετάσχει στο πρώτο πρωτάθλημα του είδους.

Σε ένα video που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα η Alauda, 2 από τα νέα της οχήματα, διαγωνίζονται σε ένα πρωτότυπο, για τα δεδομένα, drag race μέσα στην έρημο. Οι τεχνικοί της εταιρείας και οι πολύπειροι χειριστές/δοκιμαστές των αγωνιστικών, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, δοκιμάζοντας διαφορετικές ρυθμίσεις και στρατηγικές, και από το έδαφος, βοήθησαν το όχημά της η κάθε μια για το καλύτερο.

Alpha και Bravo τα αναγνωριστικά τους, παραπέμποντας σε συνομιλίες ιπτάμενων φυσικά, με την Bravo να κερδίζει τον αγώνα των 300 μέτρων που διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα. Στη γραμμή του τερματισμού, το Bravo έφτασε με ταχύτητα 154 χλμ/ώρα, ενώ η τελική του μπορεί να αγγίξει και τα 200. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναλογία ροπής / βάρους, είναι καλύτερη ακόμα και από το πολεμικό αεροσκάφος F – 15 Strike Eagle και φτάνει από τα 0 στα 100 σε 2,3 δευτερόλεπτα, ενώ το ύψος πτήσης βρίσκει τέρμα στα 500 μέτρα.

Το Aispeeder Mk3 διαθέτει 8 μοτέρ και αντίστοιχες έλικες και φυσικά δεν είναι ο τελικός στόχος της Alaouda. Είναι απλά το μέσο για να φτάσουν οι Αυστραλοί σε αυτό που από την αρχή το ζητούμενο. Ένα ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, με οδηγό μέσα και όχι με χειρισμό από απόσταση. Μετά τα πολύ θετικά αποτελέσματα του Mk3, το επανδρωμένο τελικά Mk4 θα είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο και μαζί και το πρώτο πρωτάθλημα. Θα είναι εντυπωσιακό.

Πηγή: klik.gr

Related posts

Έγινε το Σαββατοκύριακο ο 1ος γύρος του Π.Π. Ταχύτητας & HTTC

motorplayadmin

Είναι επίσημο: Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC μετά από 8 χρόνια!

motorplayadmin

F1 – Στο πλάνο το Μαϊάμι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.