23.9 C
Ελλάδα
21 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
AutoΠαρουσιάσεις

Νέο Ford Fiesta R5 από την M-Sport

Βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία R5 της FIA. Η M-Sport σε συνεργασία με την Ford παρουσίασαν το νέο αγωνιστικό Fiesta R5 που θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Εξάλλου, στην προηγούμενη του έκδοση, το Fiesta R5 κατέκτησε πάνω από 40 πρωταθλήματα ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 4 τίτλων στο ERC (2015-2018) με πάνω από 250 αυτοκίνητα να συμμετέχουν αυτή τη στιγμή σε αγώνες.

Το μοντέλο βασίζεται σε ένα Ford Fiesta ST-Line όμως όπως βλέπουμε η μεγάλη πλειοψηφία των εξαρτημάτων του έχει αναβαθμιστεί για τους αγώνες. Η εξέλιξη του νέου Fiesta R5 ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 με υπεύθυνο της ομάδας μηχανικών τον Bernardo Fernandes ο οποίος βρισκόταν και πίσω από την πρωταθλήτρια ομάδα του Ogier το 2017. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης το αγωνιστικό Fiesta έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε χώμα και άσφαλτο κάθε είδους, με έμπειρους οδηγούς rally αλλά ακόμα και νικητές Grand Prix της Formula 1 να κάθονται πίσω από το τιμόνι του.

Εξωτερικά, το Fiesta R5 απέκτησε ένα επιθετικό bodykit με σημαντικά φαρδύτερα φτερά, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, μαρσπιέ, εισαγωγή αέρα οροφής και μια μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος. Όπως όλα τα αγωνιστικά της κατηγορίας R5 δείχνει πιο ήπιο σε σύγκριση με το αδερφάκι του στο WRC.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων που αποδίδει 290 PS και 475 Nm ροπής στις 4.000 rpm σύμφωνα με τους κανονισμούς του πρωταθλήματος. Ο κινητήρας στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός νέου σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων της Sadev και ενός διαφορικού σε κάθε άξονα.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πίσω με ανασχεδιασμένα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Reiger. Τα φρένα έχουν τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo εμπρός και πίσω ενώ νέο είναι και το σύστημα διεύθυνσης.

 

Ο Malcolm Wilson, υπεύθυνος της M-Sport δήλωσε: «Το πρόγραμμα δοκιμών ήταν εκτενές και εργαστήκαμε σκληρά για να διασφαλίσουμε πως το νέο μας αυτοκίνητο θα ταιριάζει σε οδηγό κάθε επιπέδου. Ταξιδέψαμε όλο τον κόσμο για δοκιμές σε μια μεγάλη γκάμα από επιφάνειες και σε ποικίλες καιρικές συνθήκες με πολλούς διαφορετικούς οδηγούς πίσω από το τιμόνι. Αυτό το όχημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς και η δυνατότητά του να προσαρμόζεται είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία του.»

Το νέο Ford Fiesta R5 θα κάνει πρεμιέρα στο Ypres Rally στις 28-29 Ιουνίου, όπου θα το οδηγήσει ο Éric Camilli.

 

https://www.drive.gr/news/neo-ford-fiesta-r5-apo-tin-m-sport

Related posts

Τα Audi πληροφορούνται για την ένδειξη των φαναριών κυκλοφορίας στο Ντίσελντορφ

motorplayadmin

Η φιλοσοφία και οι λεπτομέρειες πίσω από την κατασκευή ενός Audi RS!

motorplayadmin

Το νέο Honda Civic e:HEV προσφέρει εξαιρετική δυναμική

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.