18.6 C
Ελλάδα
3 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
FormulaΑγώνες

Ο Verstappen πήρε την 1η του νίκη για το 2021 στην Ίμολα

Ο Max Verstappen κέρδισε μια υπέροχη νίκη σε ένα γεμάτο δράση Grand Prix Emilia Romagna, που είχε κόκκινη σημαία στα μισά του δρόμου μετά από σύγκρουση του Valtteri Bottas με τον George Russell, οι οποίοι και οι δύο εγκατέλειψαν. Ο Λιούις Χάμιλτον ανέκαμψε από ένα γύρισμα στην Τόζα για να τερματίσει δεύτερος, ενώ ο Lando Norris έφτασε από την έβδομη έως την τρίτη θέση με μια καταπληκτική κίνηση που του έδωσε τον τίτλο Driver of the Day.

Για 99η φορά στην καριέρα του στην F1, ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την pole καθώς η βροχή έπεσε στην Imola, αλλά ο Verstappen ήταν αυτός που πήδηξε από την τρίτη στην πρώτη με μια καταπληκτική εκκίνηση δεύτερης ταχύτητας. Ο Χάμιλτον οδήγησε για λίγο ξανά όταν ο Verstappen μπήκε στα πιτ στον 27ο γύρο, αλλά ο Βρετανός βγήκε δεύτερος χάρη στην αργή στάση του έναν γύρο αργότερα. Στον 31ο γύρο, ο επτά φορές πρωταθλητής κλειδώθηκε και έβαλε το αυτοκίνητό του στην Τόζα με αποτέλεσμα όταν επανήλθε να βρισκόταν στην P8.

Ακολούθησε ένα τρομακτικό ατύχημα καθώς ο Μπότας και ο Ράσελ συγκρούστηκαν στο Tamburello. Και οι δυο ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν, αλλά ο Μπότας ήταν προφανώς εκνευρισμένος και ο Ράσελ εξαγριώθηκε καθώς ένας άλλος πιθανός τελικός βαθμός γλίστρησε από τον οδηγό της Williams με θεαματικό τρόπο. Κανένας δεν αντιμετώπισε ποινή από τους αγωνοδίκες στην έρευνα μετά τον αγώνα, αλλά και οι δύο διαφωνούσαν για το ποιος φταίει.

Η κόκκινη σημαία ακολούθησε για να επιτρέψει στους αγωνοδίκες να καθαρίσουν την πίστα από τα αυτοκίνητα και τα συντρίμμια και η κυλιόμενη επανεκκίνηση είδε τον Verstappen να διατηρεί το προβάδισμά του. Ταυτόχρονα, ο Χάμιλτον άρχισε γρήγορα να καλύπτει το έδαφος από την 8η θέση ανεβαίνοντας διαδοχικά πέμπτος στο Lap 43, τέταρτος στο Lap 50 και τρίτος, προσπερνώντας το Leclerc στο Lap 55.

Ο Verstappen όμως είχε κλειδώσει τη νίκη και με πάνω από 20 δευτερόλεπτα διαφορά, αφού όσοι ακολουθούσαν δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χάμιλτον περιορίστηκε στη 2η θέση, ο Νόρις βγήκε τρίτος χάρη σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια από την P7 και ο Λέκλερς τέταρτος – το βάθρο του είχε πέσει μακριά στον ανώτερο McLaren της Norris, ο οποίος είχε πηδήξει τη Ferrari μετά την επανεκκίνηση της κόκκινης σημαίας.

Ο Carlos Sainz τερμάτισε πέμπτος ακόμη και μετά από δύο ταξίδια στο χαλίκι, ενώ ο Daniel Ricciardo πήρε την έκτη θέση για την McLaren. Ο Lance Stroll ήταν για άλλη μια φορά γρήγορος στο βρεγμένο και έφτασε στο P7 από το P10, μπροστά από τον Pierre Gasly, του οποίου η επιλογή να ξεκινήσει στα wets δεν απέδωσε, αφήνοντάς τον τόσο χαμηλό αφού στο Lap 16 μπήκε στα πιτ για να αλλάξει σε ενδιάμεσα λάστιχα. Ωστόσο, ο Στρολ πήρε πέναλτι πέντε δευτερολέπτων μετά τον αγώνα και τερμάτισε όγδοος με τον Gasly να ανεβαίνει έβδομος.

Ο Kimi Raikkonen της Alfa Romeo ξεκίνησε 16ος, αλλά έφτασε στο P11 στο βρεγμένο και ανέβηκε στο P9 όταν ο Bottas και ο Russell συγκρούστηκαν . Ο Φινλανδός τιμωρήθηκε αργότερα για παράβαση κατά τη διάρκεια του Lap35 και έτσι άφησε τον Esteban Ocon να τερματίσει 9ος και ο Fernando Alonso συμπλήρωσε τη βαθμολογούμενη 10άδα και πήρε του πρώτους του βαθμούς μετά την επιστροφή του στη Formula1.

Τα αποτελέσματα:


Related posts

Δείτε τις χειμερινές δοκιμές της νέας SKODA FABIA Rally2 evo στη Φινλανδία

motorplayadmin

WRC: H Citroën αποσύρεται και ρίχνει το φταίξιμο στον Ogier

motorplayadmin

Αναβάλλεται η Ανάβαση Πιτίτσας – Ανακοινώσεις ΑΟΠ και ΣΟΑΑ

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.