13.5 C
Ελλάδα
17 Φεβρουαρίου 2025
Motorplay.gr
ΓενικάΟδική Ασφάλεια

Άρθρο – επιστολή για το τροχαίο στα Χανιά

Με όλο το σεβασμό στο θεσμό του Πρωθυπουργού και πολιτικού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώ ότι χειριστήκατε με άδικο τρόπο την υπόθεση του ξηλώματος της Διεύθυνσης Τροχαίας Χανίων.

Το γεγονός ότι δεν συλλάμβαναν οι αστυνομικοί τους οδηγούς σε κατάσταση μέθης το μάθατε προχθές…

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο νομό με σκοπό την υλοποίηση καμπάνιας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, έμαθα ότι εάν οι διωκτικές αρχές εφάρμοζαν τη διαδικασία αυτοφώρου, θα χρειαζόντουσαν ένα γήπεδο για να χωρέσει τους παραβάτες του νόμου περί μέθης και χρήσης ναρκωτικών. Άνθρωπος του χώρου της αυτοκίνησης, μας είπε ότι όταν θα τελειώσει η τσικουδιά και σωθεί και η κόκα, τότε και τα κοπέλια μας θα οδηγούν σωστά.

Μπορείτε εσείς κύριε Πρωθυπουργέ να μαζέψετε αυτό το τσουνάμι παραβατών στα Χανιά. Για να ελεγχθεί το πρόβλημα, πρέπει να στείλετε πρώτα δύο χιλιάδες τροχονόμους, γιατί είκοσι άνθρωποι είναι ελάχιστοι και αδύναμοι να επιβάλλουν το νόμο. Επομένως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διωχθούν, όπως επίσης και οι δικαστικές αρχές σε αυτό το βαθμό. Με απαγχονισμούς δε λύνεται το πρόβλημα, αλλά ούτε και με τη σχετική επιτροπή της Βουλής.

Τα οδικά ατυχήματα χρειάζονται χρήματα για να αναστραφεί το κλίμα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για την επίλυσή του πρέπει να συμβάλλουν τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ο κρατικός προϋπολογισμός.

Με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση στο συνολικό έργο σας,

Κώστας Πουλιάσης

Εκδότης – Δημοσιογράφος,

Μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων από το 2004

Related posts

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες ποινές σε όσους οδηγούν μεθυσμένοι και προκαλούν τροχαία

motorplayadmin

Δημοσιογραφικό ατόπημα του Νίκου Χατζηνικολάου

motorplayadmin

Διεξαγωγή «Άσκησης Πυρόσβεσης Μεγάλης Κλίμακας» στις σήραγγες Πλατάνου από την Ολυμπία Οδό

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.