Mercedes Benz EQT Concept

Το Concept EQT της Mercedes Benz Vans, δίνει μια εντύπωση του πρώτου premium οχήματος στη κατηγορία μικρών φορτηγών για οικογένειες και ιδιώτες πελάτες, που ενδιαφέρονται για δραστηριότητες αναψυχής. Το πρωτότυπο όχημα, σχεδόν όμως παραγωγής, συνδυάζει άφθονο και ευέλικτο χώρο, για έως και επτά επιβάτες και ένα ευρύχωρο χώρο αποσκευών, με τυπικό σχεδιασμό και προσέγγιση της Mercedes, για υψηλή ποιότητα, άνεση, λειτουργικότητα, συνδεσιμότητα και ασφάλεια. Η Mercedes Benz Vans μεταφράζει έτσι τη συνταγή επιτυχίας της V Class, φέρνοντας μια νέα premium ποιότητα στην κατηγορία μικρών van. Το Concept EQT υπογραμμίζει τον μοναδικό συνδυασμό εξαιρετικής άνεσης και ασυμβίβαστης λειτουργικότητας, με ηλεκτρική οδηγική απόλαυση.

Απευθύνεται σε οικογένειες και σε όλους τους ιδιώτες πελάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που απολαμβάνουν δραστηριότητες αναψυχής και χρειάζονται πολύ χώρο και μέγιστη μεταβλητότητα. Η T Class τους προσφέρει μια ελκυστική εισαγωγή στο κόσμο της Mercedes Benz. Εφαρμόζουμε με συνέπεια τον ισχυρισμό μας για ηγεσία στην ηλεκτροκινητικότητα, λέει ο Marcus Breitschwerdt, επικεφαλής της Mercedes Benz Vans.

Το Concept EQT είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μέλος της οικογένειας Mercedes EQ Ο σχεδιασμός του διακρίνεται από ισορροπημένες αναλογίες και αισθησιακό σχεδιασμό επιφάνειας. Το χαρακτηριστικό μπροστινό μαύρο πλαίσιο με μπροστινούς προβολείς LED ρέει απρόσκοπτα από το καπό. Τα αστέρια διαφορετικού μεγέθους με εφέ 3D εμφανίζονται σε όλο το όχημα από το μπροστινό μέρος και οι τροχοί είναι ελαφρού κράματος 21 ιντσών με φινίρισμα υψηλής λάμψης. Υπάρχει επίσης μια λωρίδα φωτός που συνδέει τους προβολείς LED με τους πίσω λαμπτήρες LED Αυτό, σε συνδυασμό με το χρώμα του αυτοκινήτου, γυαλιστερό μαύρο, δημιουργεί μια συναρπαστική αντίθεση, με αποτέλεσμα αισθητική ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Αισθησιακά σχήματα, κομψά διακοσμητικά και βιώσιμα υλικά, δείχνουν ότι αυτό το φορτηγό ανήκει σαφώς στην οικογένεια Mercedes EQ

Το εσωτερικό του Concept EQT είναι εξίσου συναισθηματικό και κομψό με το εξωτερικό του, χαρακτηρίζεται από μια κομψή αντίθεση μαύρου και λευκού. Τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με λευκό δέρμα nappa. Οι πλεκτές δερμάτινες εφαρμογές στο κεντρικό πλαίσιο του καθίσματος, περιλαμβάνουν ανακυκλωμένο δέρμα. Ο πίνακας οργάνων σε αισθησιακό σχεδιασμό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Το πάνω τμήμα έχει σχήμα φτερού με την εμφάνιση ενός βότσαλου στην παραλία και συγχωνεύεται δυναμικά με το ταμπλό οργάνων. Ενα πρακτικό ημι κλειστό διαμέρισμα αποθήκευσης βρίσκεται πάνω στο ταμπλό οργάνων, για εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά σκεύη ή έγγραφα. Επιπλέον, στρογγυλοί αεραγωγοί σε μαύρο γυαλιστερό, γαλβανιζέ στοιχεία επένδυσης και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, υπογραμμίζουν την υψηλής ποιότητας, μοντέρνα εμφάνιση. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στην κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, δημιουργεί μια κομψή ατμόσφαιρα.

Με το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX η Mercedes Benz φέρνει την καινοτόμο ιδέα λειτουργίας και εμφάνισης στα van. Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει βολικά χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη με λειτουργία αφής, τα κουμπιά ελέγχου αφής στο τιμόνι και, προαιρετικά, τον βοηθό φωνής Hey Mercedes. Η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη είναι μοναδική. Το MBUX μπορεί να προβλέψει τι θα ήθελε να κάνει το πρόγραμμα οδήγησης στη συνέχεια, με τη βοήθεια προγνωστικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, εάν κάποιος καλεί τακτικά ένα συγκεκριμένο άτομο τις Παρασκευές, στο δρόμο για το σπίτι, το σύστημα θα προτείνει τον αριθμό τηλεφώνου του στην οθόνη αυτήν την ημέρα της εβδομάδας.

Η οθόνη πολυμέσων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία της πλοήγησης καθώς και των τρόπων οδήγησης. Σε συνδυασμό με τη σύνδεση Mercedes me, προσφέρονται επίσης υπηρεσίες και λειτουργίες πλοήγησης ειδικά για EV όπως η απεικόνιση των σταθμών φόρτισης, το ηλεκτρικό εύρος και ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός διαδρομών λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο φόρτισης, τον καιρό ή την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Το Concept EQT (μήκος / πλάτος / ύψος: 4.945 / 1.863 / 1.826 χιλιοστά) διαθέτει συρόμενες πόρτες και στις δύο πλευρές με ένα ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα. Τρία παιδικά καθίσματα μπορούν να τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Μια πανοραμική οροφή με ένα αστέρι πλημμυρίζει το εσωτερικό με φως. Το απότομα κεκλιμένο πίσω μέρος με μια άνετη, κάθετη πίσω πόρτα και παράθυρο, παρέχει έναν ιδιαίτερα ευρύχωρο χώρο φόρτωσης. Εάν απαιτείται περισσότερος χώρος, τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να διπλωθούν ή να αφαιρεθούν εντελώς, αφήνοντας αρκετό χώρο για ένα καροτσάκι, ένα κιβώτιο μεταφοράς για σκύλους και άλλο εξοπλισμό αναψυχής.

Το πρωτότυπο όχημα απεικονίζει αυτήν την ευρυχωρία και το υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας για οικογένειες, με πολλές αποσκευές ή αθλητικό εξοπλισμό, με ένα μάλλον εκπληκτικό χαρακτηριστικό, ένα ηλεκτρικό longboard ενσωματωμένο στο χώρο φόρτωσης. Ενα διαμέρισμα διπλού δαπέδου κάτω από ένα καπάκι πλεξιγκλάς τοποθετημένο σε πλαίσιο αλουμινίου.

Η νέα T Class, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022 συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο στην κατηγορία μικρών φορτηγών. Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση για ιδιώτες πελάτες θα ακολουθήσει.

Κωνσταντίνος Αγραφιώτης

Related posts

Leave a Comment