Η ΑΛΑΛ τα κατάφερε

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος – 37ο Ράλλυ Φθιώτιδος

Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες, που σε αρκετές περιοχές έδειξαν το πολύ καλό πρόσωπό τους, δυσκόλεψαν και τη διεξαγωγή του Ράλλυ Φθιώτιδος.

Ο αγώνας περιελάμβανε δυο ειδικές διαδρομές. Η πρώτη ήταν η Μοσχοκαρυά μήκους 18,42 χλμ., η οποία ακυρώθηκε γιατί το οδόστρωμα ήταν πολύ λασπώδες και τα δικίνητα αυτοκίνητα δεν θα μπορούσαν να τη διασχίσουν. Η δεύτερη ΕΔ, η Δίβρη μήκους 18,53 χλμ. ήταν σχετικά προσβάσιμη και έτσι αποφασίστηκε να γίνει τρεις φορές η Δίβρη και να γίνουν δύο ανασυγκροτήσεις.

Εκκίνηση και τερματισμός ο εκθεσιακός χώρος της Λαμίας, ο οποίος φιλοξένησε και το service park. Δηλώθηκαν 41 πληρώματα να εκκινήσουν και το πρωί της Κυριακής έφτασαν λίγα λιγότερα.

Με καινούριο αυτοκίνητο εμφανίστηκε το πλήρωμα Επαμεινώνδας Καρανικόλας και Γιώργος Βασιλάκης –με Ford Fiesta ST φτιαγμένο στην Ελλάδα από τα χέρια του πολύπειρου μηχανικού πατέρα του Car Center.

Στις σημαντικές συμμετοχές σε θεωρητικό επίπεδο επισημαίνουμε τη συμμετοχή του Γιάννη Παπαδημητρίου με συνοδηγό το Γιώργο Πολυζώη και αυτοκίνητο Skoda Fabia RS. Στα βαριά ονόματα συμπεριλαμβάνουμε τους Θέμη Χαλκιά – Λεωνίδα Μαχαίρα, τους Γιώργο Κεχαγιά – Μάριο Τσαούσογλου, αλλά και τους Γιώργο Ζυμαρίδη –  Κώστα Σουκούλη. Πολλά υποσχόμενοι σε θεωρητικό πάντα επίπεδο ήταν και οι Sebastien Bedoret-Thomas Walbrecq με το δυνατό Skoda Fabia RS.

Από την κατηγορία Ν4 ο Παναγιώτης Ρουστέμης με συνοδηγό τον Κώστα Ηλιόπουλο έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Εμείς τους θεωρούμε σύγχρονα ταλέντα και με προϋπόθεση με άλλο αυτοκίνητο να μπαίνουν σφήνα στην πρώτη τριάδα. Αυτά βέβαια τα απέδειξαν και με την εμφάνισή τους στο Φθιώτιδος.

Επί αποτελεσμάτων πρώτος και καλύτερος με άνεση ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Δεύτερος ο Γιώργος Κεχαγιάς που έχει δυνατότητες για καλύτερα πράγματα. Τρίτος ο Γιώργος Ζυμαρίδης που πήρε τη θέση του Σερδερίδη εξαιτίας προβλήματος στην 3η ΕΔ.

Θέμης Χαλκιάς και Sebastien Bedoret χωρίς δισταγμούς δεν τα πήγαν καλά. Το γεγονός ότι είχαν προβλήματα εξηγεί τη θέση, αλλά στενοχωρεί σαφώς. Ο Γιώργος Αγαθοκλέους με συνοδηγό την Ελένη Βλαχαντώνη ήταν δεύτεροι στην Ν4, αλλά η επίδοσή τους είναι πολύ καλή.

Στους καλούς συμπεριλαμβάνονται οι Καροτσιέρης Ανδρέας με το Στεργίου Ανδρέα και Rover MG ZR 105. Επίσης οι “Backo” και Άρης Ιαβέρης, καθώς και οι Τσάκαλος Αθανάσιος – Σπυρίδων Στέλιος.

Η οργάνωση του αγώνα εξαιρετική από κάθε άποψη. Η κυρία Ψαρράκου επίσης έδωσε μαθήματα σοβαρότητας ως υπεύθυνη του Team εναντίον του κορωνοϊού.

Μπράβο σε όλους για το μεγάλο βαθμό σοβαρότητας, πειθαρχίας, αλλά και καταβολής μεγάλης προσπάθειας για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

ΚΠ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Φωτογραφίες: kokkinishmaia.gr (PRP HB)

Related posts

Leave a Comment