Τρομοκρατούν οι Αθίγγανοι στη Θήβα

Στη γέφυρα της Θήβας υπάρχει εδώ και χρόνια ένας καταυλισμός Αθίγγανων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε σωρεία παραβατικών πράξεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Αθίγγανοι και κυρίως τα παιδιά επιδίδονται σε καθημερινή βάση σε επαιτεία, απειλές για λιντσαρίσματα και ληστεία στους διερχόμενους πεζούς της γέφυρας.

Επίσης, πολύ τακτικά κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες συγκροτούν δύο ομάδες, όπου η πρώτη πετροβολά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και η δεύτερη πλησιάζει τους έντρομους οδηγούς που σταματούν για να διαπιστώσουν τι συνέβη και τους ληστεύουν.

Επίσης, χιονοστιβάδα αποτελούν οι κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι Αθίγγανοι στην ευρύτερη περιοχή. Πολλοί μιλούν για κατοχή πολλών δεκάδων όπλων και πολλών ναρκωτικών για κάθε γούστο. Τα δεδομένα αυτά είναι γνωστά στην Αστυνομική Διεύθυνση Θηβών, πλην όμως ή δεν μπορεί ή δε θέλει να τα βάλει με τους σκληρούς αυτούς κακοποιούς.

Εμείς όταν τους καλέσαμε, ανταποκρίθηκαν αμέσως, αλλά το πρόβλημα παραμένει ισχυρό και άλυτο εδώ και χρόνια. Ο κύριος Θεοδωρικάκος το έχει υπόψιν του;

Οι Αθίγγανοι της περιοχής αντιλαμβανόμαστε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα σοβαρής επιβίωσης και το κράτος το γνωρίζει. Έχει χρήματα για τους λαθρομετανάστες, για τους Αλβανούς, Πακιστανούς, Σομαλούς, Αφγανούς, αλλά για αυτούς που υπηρετούν στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε διαθέτει τίποτα γιατί είναι Αθίγγανοι.

Ωραία, πολύ δίκαιο, μάλιστα μπράβο σε όλες τις κυβερνήσεις. Ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης των Ρομά δεν υπάρχουν; Υπάρχουν, αλλά ποιος να τα διεκδικήσει;

Κώστας Πουλιάσης

Related posts

Leave a Comment