17.7 C
Ελλάδα
12 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
Αθήνα

Το motorplay τολμά και δεν δειλιάζει

Στις εγκαταστάσεις της Μαγουλέζας που ανήκουν στον πρώην ΟΔΔΥ και τη σημερινή Δ/νση τελωνείων και κρατικού υλικού στοιβάζονται πάνω από 4.500 οχήματα διαφόρων τύπων και άλλα υλικά προς εκποίηση.

Όσον αφορά την διαδικασία εκποίησης που γίνεται με ανοιχτούς διαγωνισμούς υπάρχουν δύο κυκλώματα. Το ένα κύκλωμα παρέχει πληροφορίες προς τους εκκολαπτόμενους αγοραστές για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχει κάθε όχημα με το αζημίωτο και το δεύτερο κύκλωμα έχει να κάνει με τους υποψήφιους αγοραστές που μετά από συνεννόηση μεταξύ τους παριστάνουν τους ενδιαφερόμενους, αλλά επί της ουσίας σιγοντάρουν τους πραγματικούς ενδιαφερόμενους ώστε το δημοπρατημένο όχημα να εκποιηθεί σε πολύ χαμηλή τιμή.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της μαφιόζικης πρακτικής είναι να χάνει πολλά έσοδα το ελληνικό δημόσιο. Έχει παρατηρηθεί ότι στην περίπτωση που εμφανιστεί κανένας ξέμπαρκος και εκτός κυκλώματος ενδιαφερόμενος, αυτός αποπέμπεται με διάφορους τρόπους και μεθόδους με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που ένα όχημα δεν έχει ικανοποιητικές προσφορές και επανεκποιείται στην επόμενη δημοπρασία. Αυτό το γεγονός συμβαίνει ελάχιστες φορές και αυτό αποτελεί ένα μικρό άλλοθι για τους υπευθύνους του φορέα. Η άποψή μας είναι ότι οι περισσότερες δημοπρασίες είναι αμαρτωλές και στημένες με αποτέλεσμα να χάνει χρήματα το ελληνικό δημόσιο.

Ένα άλλο θέμα είναι το στοίβαγμα χιλιάδων οχημάτων χωρίς καμία ιδιαίτερη αξία τα οποία δεν ενδιαφέρουν κανέναν μα κανέναν ακόμα και τους σκραπατζήδες. Για ποιο λόγο φυλάσσονται αυτά και σκουριάζουν δεν έχουμε καταλάβει. Τι νόημα έχει να κρατάς στις αποθήκες σου αυτοκίνητα που έχουν ημερομηνία εισαγωγής εδώ και δέκα χρόνια; Πραγματικά γιατί;

Και κάτι τελευταίο, αν κάποιος υπουργός θέλει να ψάξει το πόθεν έσχες των υπαλλήλων του ΟΔΔΥ εδώ και 25 χρόνια πίσω, θα έβρισκε ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις. Το ίδιο βέβαια αποτέλεσμα θα απέδιδε εάν επραγματοποιείτο και σε άλλους χώρους π.χ. των τελωνειακών, των εφοριακών, των δικαστικών, των ιατρών (ιδιαίτερα γυναικολόγων), των υπευθύνων προμηθειών και πολλών άλλων κατηγοριών. Όλοι αυτοί και ακόμα περισσότεροι γέμισαν τις μαρίνες με κότερα, στα βόρεια και νότια προάστια με βίλες και τις ξένες τράπεζες με πακτωλό χρημάτων. Είμαστε στη διάθεση του εισαγγελέα διαφθοράς εάν το κρίνει σκόπιμο.

Related posts

Νέες εξελίξεις στο μέτωπο των ατασθαλιών της… ΟΜΑΕ

motorplayadmin

Τον Μάιο η πρεμιέρα του κορυφαίου Grand Tourer

motorplayadmin

Νέα στο ξεκίνημα του 2020

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.